KIEV

Kiev 17-21 okt

Ta chansen och upplev fantastiska Kiev. Staden har över 1500 års historia. Under resan får guidade stadsrundturer, se Andra Världskriget-museumet, Mezhygorje-palatset (Museeum of Corruption) och Petjerskaklostret.
En resa fylld med upplevelser ni sent kommer att glömma!

Grundpris per person: 7 995 kr

Totalpris inkl. dagsutflykt till Tjernobyl: 9 500 kr

Enkelrumstillägg: 2 500 kr/pers

 

I priset ingår följande:

· Gruppresa med flyg Arlanda – Kiev 17 okt och från Kiev – Arlanda 21 okt

· Busstransfer till och från flygplatsen samt till alla utflyktsmål

· Boende 4 nätter med del i dubbelrum inkl. frukost på fyrstjärniga Ukraina Hotel

· Svensk reseledare samt engelsktalande guide

· Stadsrundtur inkl. Petjerskaklostret och Andra Världskriget-museumet

· Utflykt till Mezhygorje-palatset (Museeum of Corruption)

· 2 luncher

· 2 middagar

Tilläggsval mot kostnad: Heldagsutflykt till Tjernobyl

Ukrainas huvudstad Kiev har en 1532-årig historia, Europas längsta gångbro, 398 monument, 267 större kyrkor, 122 museer och 116 parker

Flygtider

17 oktober
Arlanda – Kiev 13:40 – 17:00

21 oktober
Kiev – Arlanda 09:30-11:00

Dag 1, 17 okt

Med avresa kl.13:40 från Stockholm landar vi i Kiev kl.17:00.
Vid ankomst blir vi välkomnade av vår chaufför och vår underbara engelsktalande guide Olga. Under bussresan på ca 40 min till hotellet får vi en introduktion om staden och lite tips och goda råd från vår guide.
Efter incheckning på fyrstjärniga Ukraina Hotel kan vi koppla av en stund i lugna ro.

Kl. 20:00 gå vi i gemensam trupp till Khachapuri & Wine Restaurant. På denna fantastiska Georgiska restaurangen så får vi njuta av en välsmakande middag tillsammans.

Dag 2, 18 okt
Efter frukost så hämtar bussen upp oss kl.10:00 och vi ger oss iväg på en mysig stadsrundtur. Vår guide Olga följer med oss och kommer att guida oss genom denna vackra stad.  Vi kommer att få lära oss mer och stadens 1500-åriga historia. Rundturen görs mestadels med buss och vi får möjlighet se stadens större landmärken. Vi kommer att få besöka gamla stan, se ”Golden Gate”, kika in i Sofiakatedralen och se dess ikoniska lökformade torn, samt flertalet andra katedraler, kyrkor, torg och landmärken.

Sen är det dags för lunch på restaurang Tsarskoe Selo.

Efter alla är mätta och belåtna beger vi oss vidare med bussen för ett besök vid UNESCO’s världsarv Petjerskaklostret, även känt som ”Grottklostret i Kiev”. Det är ett av dom största museerna i Kiev. Utställningen omfattar med är 100 arkitektoniska reliker från en svunnen tid.

Vi tar sen bussen vidare till Andra Världskriget -museum där vår sakkunniga guide och berättar historien om ”Slaget i Kiev” och slående fakta om kampen mot nazismen.
Här får vi också se ett av Kievs landmärke ”Mother Motherland”/Rodina Mat-statyn. Ett imponerande vackert monument som reser sig 102 meter över staden. Monumentet tillhör en av de tio högsta i världen och den är synlig även från de mest avlägsna platserna i staden.

Kl.18:00 avslutas rundturen och resten av kvällen är fri.

Dag 3, 19 okt
På lördagen gör, dom som valt detta tillägg, en heldagsutflykt till en av de mest kända och besökta platserna i Ukraina – Tjernobyl. Vi garanterar absolut strålningssäkerhet för alla besökare!

Olga kommer att ge oss historian om Tjernobyl-tragedin, berätta mer om gränszonerna och om hur livet i Tjernobyl ser ut i dag.

Bussen hämtar upp oss kl. 08:00. Väl framme kommer vi stanna vid 30 km-zonen där vi får mer information om de mest smittsamma platserna. Vi reser sen runt kärnkraftverket och gör ett fotostopp vid Reaktor nr 4 med vy över sarkofagen.

Sen gör vi en resa till Pripyat – ”Spökstaden” där vi kommer att se staden som lämnades av sina 50 000 invånare inom 24 timmar. Där får vi se bland annat Polissya Hotel som var en korrigeringspunkt för de helikoptrar som tappade blypåsar över reaktorerna, skolan, trädgårdar och se de tidigare levande husen som idag står helt övergivna.

Vi kommer även få se den nästan helt begravda byn Kopachi, kyltorn, kylningsdammen, Poolen ”Azure”, DUGA-1, Chernobyl-” och en pen-air-utställning av transportfordon och robotar som använder vi saneringen 1986.

Dag 4, 20 okt
Efter frukosten hämtar bussen upp oss kl.09:00 och tar oss till Mezhygorje-palatset- Museum of Corruption.

Denna herrgård är belägen ca 1 timme utanför staden. Här bodde den tidigare ukrainska presidenten Viktor Janukovitj. Numer är det ett museum med landskapspark, golfbanor, ett litet zoo och en samling av gamla veteranbilar.

Sen är det dags för lunch på restaurang O´Panas med en fantastisk vy över en av dom äldsta parkerna i Kiev. Efter lunchen far vi tillbaka till hotellet för lite egentid.

Då detta är vår sista kväll så träffas vi igen kl. 20:00 för en gemensam avskedsmiddag på Ostania Barykada Bar-Restaurant.

Dag 5, 21 okt
På måndagen är det dags att säga farväl till Kiev och Ukraina. Efter frukost checkar vi ut från hotellet och hoppar på bussen till flygplatsen. Vi tackar Kiev för denna gång och reser hem med massa nya härliga minnen!

ANMÄLAN

Pris: 9 500 kr/pers

Pris utan dagsutflykt till Tjernobyl: 7 995 kr/pers

Enkelrumstillägg: 2 500 kr/pers

Fåtal platser! Boka senast 26/8 kl.15:00 

Behandling av personuppgifter (Obligatorisk)

Övrig information och regler:

Anmälningsavgift
Anmälningsavgiften är 1500 kronor per person för våra resor. Denna avgift ska betalas senast 10 dagar från bokningsdatum. Slutlikviden erläggs senast 40 dagar före avresa.
VIKTIGT! Om inte betalningen är oss tillhanda inom angiven tid riskerar du att förlora din plats.

Avbokning
Anmälningsavgiften är ej återbetalningsbar vid avbokning av resa. Vid avbokning senare än 40 dagar före avresa är återbetalning inte möjlig.

Betalning
Betalning sker via bankgiro eller med kort på vårt kontor. All information angående betalningar får du tillsammans med din bokningsbekräftelse.

Bokningsbekräftelse
När Du bokat Din resa får du en bokningsbekräftelse inom 10 dagar med uppgift om tid och plats för avresan, samt övrig information som Du behöver. Kontrollera att allt som står på bekräftelsen stämmer med den bokning Du har gjort. Eventuella felaktigheter måste anmälas omgående. Du ansvarar för att vi kan nå Dig på det telefonnummer eller den adress som Du angivit vid bokningen. Obs! Din bokningsbekräftelse gäller som biljett, under förutsättning att slutlikvid erlagts, och skall medtagas på resan. Sker bokningen senare än 40 dagar före avresa ska hela beloppet betalas inom 24 timmar.

Reseförsäkring
Kontrollera att Din hemförsäkring ger ett fullgott reseskydd innan Du reser. Glöm inte att ta kontakt med försäkringskassan för att få intyget som visar att du är sjukförsäkrad i Sverige.

Gäster med speciella behov
Önskemål om t ex vegetarisk kost eller glutenfri mat skall helst meddelas vid bokningen. Eventuella handikapp bör meddelas, så att vi kan hjälpa till vid val av resa och avråda från olämpliga resmål.

Förseningar
Vid olyckliga omständigheter av force-majeure-karaktär kan förseningar uppstå. Axess Resebyrå ersätter Dig inte för förlorad arbetsförtjänst eller semesterdag vid sådana händelser. Tänk på att alltid ha en heltäckande reseförsäkring.

Pass/visum
Glöm ej att ta med giltigt pass. Det gäller som vår enda giltiga internationella id-handling. Ha passet tillgängligt i handbagaget. Icke svenska medborgare ansvarar själva för eventuella visum som krävs för olika länder. Hör med berörda länders konsulat eller ambassader.

Minimiantal
Vi reserverar oss för inställd resa vid färre än deltagare än det antal som uppges i reseprogrammet för varje resa. Meddelandet om inställande av resa lämnas senast 30 dagar före avresa. Denna resa har minimiantalet 10 resenärer.

Resegaranti
Axess Resebyrå har ställt erforderlig ekonomisk resegaranti till Kammarkollegiets förfogande. Det borgar för att vår verksamhet håller hög kvalitet och att vi arbetar i enlighet med god etik. Du reser alltid tryggt med oss.